Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC:

Will not start 24 Jul 2023 17:33 #887561

  • 1980Ltd1000
  • 1980Ltd1000's Avatar Topic Author
  • Offline
  • User
  • Posts: 7
  • Thank you received: 1
So the exciter was removed.
now I’m still puzzled.
Checked the coils per specs and they came out fine.
Battery was checked, said it was fine but tonight I charged it and it was very warm. Maybe the battery is actually garbage but test and loads out fine?

Still completely puzzled here….
 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Will not start 25 Jul 2023 00:03 #887571

  • Wookie58
  • Wookie58's Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Posts: 3175
  • Thank you received: 1776
Did you check the supply voltage to the coils both static and when cranking the engine ? I would suggest the following
  1. Check battery voltage ( should not drop below 9.5v - 10v when cranking)
  2. Connect voltmeter red lead to battery + and black lead to supply side of coils (Looks like a red wire ?) reading should be no more than 0.5v when ign on and kill switch set to "run"
  3. With the voltmeter still connected as above crank the engine and note the readings

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Will not start 26 Jul 2023 15:06 #887629

  • F64
  • F64's Avatar
  • Offline
  • User
  • 81-KZ440D2
  • Posts: 1029
  • Thank you received: 351
Check your spark timing for each coil.
Your spark could be advancing or retarding.
81-KZ440-D2.
Louis Dudzik's GM HEI ignitor conversion installed 2015 s3.amazonaws.com/gpzweb/Ignition/GPZgmHEImod.html
Motogadget m-unit blue installed 2017.
LIC, NY

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Will not start 19 Feb 2024 11:59 #895430

  • 1980Ltd1000
  • 1980Ltd1000's Avatar Topic Author
  • Offline
  • User
  • Posts: 7
  • Thank you received: 1
I replaced the DYNA S and the bike started right up and ran. It was the DYNA S the whole time. Dyna even told me it wasn't, SO MUCH FOR THEIR TECH PEOPLE.
The following user(s) said Thank You: Wookie58

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Will not start 27 Feb 2024 22:09 #895690

  • usa forever
  • usa forever's Avatar
  • Offline
  • User
  • Posts: 59
  • Thank you received: 4
Just a side note, all the ground comes from the cable that bolts on your rear motor case with a 10 mm bolt. This cable is a crimp cable over solid core ,stretches, gets brittle and loosens but the bike runs  .But when you fire your 29s up with a lot of flow it can't get enough spark then you can start chasing your tail. Glad you got it right now. You still might check your cable if it's original.
.  Thanks for your help sharing with us all .
. Jim

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Page:
  • 1
  • 2
Powered by Kunena Forum