Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: KZ550M1 No power to cluster but the battery is good.

KZ550M1 No power to cluster but the battery is good. 21 Nov 2019 12:34 #814317

  • SLKZ550
  • SLKZ550's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Member
  • Member
  • Posts: 7
  • Thank you received: 0
I have an 83 kz550 m1 shaft drive. Went to go start it one day and no power to the cluster, no power when i switch the key to on. Good battery, Good fuses, Good connectors as far as I can tell after checking with a light meter. It's been rainy here. Attached video tells more.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

KZ550M1 No power to cluster but the battery is good. 21 Nov 2019 13:43 #814321

  • TexasKZ
  • TexasKZ's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Posts: 5155
  • Thank you received: 1184
No video.

Did you test the fuse for continuity? Glass tube fuses can look good, but be bad. The fuse element can come loose from one end, but you can't see that.
1982 KZ1000 LTD parts donor
1981 KZ1000 LTD awaiting resurrection
2000 ZRX1100 not ridden enough

Please Log in or Create an account to join the conversation.

KZ550M1 No power to cluster but the battery is good. 22 Nov 2019 02:38 #814342

  • Warren3200gt
  • Warren3200gt's Avatar
  • Offline
  • Member
  • Member
  • Posts: 652
  • Thank you received: 194
You need make up a simple circuit tester if you dont have a multimeter and check each connection starting at the battery. I had a similar issue with a repro ignition switch. Power was ok all the way to the switch but nothing coming out when on. Took the switch out and the main power in lead had disconnected from the solder point on the back. Cheapo repro parts from China!!!!! :blush:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

KZ550M1 No power to cluster but the battery is good. 22 Nov 2019 07:23 #814353

  • TexasKZ
  • TexasKZ's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Posts: 5155
  • Thank you received: 1184
You can buy a basic tester pretty cheaply.
www.acehardware.com/departments/automoti...ve-accessories/81184

And for a bit more, you can get fancier ones that will do all you will likely ever need to do on an old KZ.

www.lowes.com/pl/Test-meters-Electrical-...125817952,4294819989
1982 KZ1000 LTD parts donor
1981 KZ1000 LTD awaiting resurrection
2000 ZRX1100 not ridden enough

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by TexasKZ.

KZ550M1 No power to cluster but the battery is good. 22 Nov 2019 19:20 #814376

  • hardrockminer
  • hardrockminer's Avatar
  • Offline
  • Sustaining Member
  • Sustaining Member
  • Posts: 1147
  • Thank you received: 354
How do you know your battery is good?
I have a couple of Z1B's restored, an '80 KZ1000LTD restored, a 1981 KZ550 restored and a 2008 KLR 650 for off road fun. My wife has a 2019 Suzuki DR 650 for on and off road.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

KZ550M1 No power to cluster but the battery is good. 19 Jun 2020 12:05 #828474

  • SLKZ550
  • SLKZ550's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Member
  • Member
  • Posts: 7
  • Thank you received: 0
Hey all, figured out it was the fuses in the wrong slots. After checking those and putting new ones in it fired right up. Also if I took a wire brush and brushed the fuse clamps the lights and gauges turned on. I brushed them free of any corrosion and found out this neat trick that led me to my solution! Also used a diode wand to check battery and power flow through all my connectors and wires.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Page:
  • 1
Powered by Kunena Forum